V časti okresu odvolali 3. stupeň povodňovej aktivity

28.07.2008 Bardejov

Bardejov 28. júla (TASR) - Tretí stupeň povodňovej aktivity odvolali dnes k 13. hodine a prešli na druhý stupeň na približne polovici územia Bardejovského okresu, kde vyhlásili stav ohrozenia v stredu 23. júla.
Ako informovala prednostka Obvodného úradu životného prostredia Mária Hankovská, v niektorých obciach, ako je Lukov, Livov, Livovská Huta, Kružľov, Bogliarka, Kríže, ale aj v samotnom okresnom centre však platí najvyšší stupeň naďalej. Celkove ho ešte starostovia ponechali v 26 zo 42 obcí okresu.
Podľa Hankovskej situácia sa postupne upokojuje a hasiči, vojaci, vodohospodári i miestni obyvatelia sa naplno venujú likvidačným prácam a odstraňujú následky záplav upratovaním brehov riek a čistením studní a pivníc.
Obyvateľov Livovskej Huty prevážajú do Livova, aby si mohli doplniť zásoby potravín. Pracuje sa na spevňovaní brehov miestneho toku v Lukove, čo je podmienkou, aby mohli miestny tok premostiť a spojiť tamojšiu rómsku osadu Venecia s okolitým svetom.
V celom okrese vládne pri likvidačných prácach nepretržitý pracovný ruch a popri ľudských zdrojoch sú v permanencii aj ťažké mechanizmy ako bagre, nákladné automobily a podobne, informovala prednostka.
 

Vyberte región